”Kolla Konst!”, en sommarutställning i regi av Lidköpings Konsthall

Verket ”Alla blir glada”, 2021, installerat vid Torgbron i Lidköping. Foto: Martin Frick

För er som missa utställningen ”Kolla Konst” i somras är jag glad att visa Martin Fricks fina dokumentations bilder av mina verk. Lidköping fyllde 575 år och firade genom låta Lidköpings Konsthall arrangera en konstpromenad runt Lidan. Så här berätta konsthallen om sina tankar om utställningen: ”Genom konsten kan vi se staden och genom nya ögon, kanske börjar vi se sådant som vi har glömt bort att vi har? Eller så kanske nya favoritplatser i skapas? Genom att följa ett promenadstråk som tar oss runt Lidan och in i Stadsträdgården har du möjlighet att ta del av samtidskonst som är både lekfull, vacker och utmanade och ibland står i kontrast till den konst som redan finns i vår stad. Det skapar fina dialoger mellan verken men får oss också att fundera på vad samtidskonst är och hur den kan påverka vår offentliga miljö. Tankarna kring vad konst är och kan vara utvecklas hela tiden. Det samma gäller tankarna kring staden och vilka funktioner den ska fylla.”

”Banana Kone”, 2021, Lidköping. Foto: Martin Frick
”Banana Cone”, 2021, Lidköping. Foto: Martin Frick
”Rainy Cloud”, 2021, Lidköping. Foto: Martin Frick
Kvällsbild av ”Rainy Cloud”, 2021, Lidköping. Foto: Martin Frick