En rosa korridor till Hudiksvalls sjukhus

2024 skapade jag en konstnärlig gestaltning i den nybyggda kulverten, Kulvert B, på Hudiksvalls sjukhus, i samband med Framtidsbygget Hudiksvall. Den 36 meter långa väggmålningen har en rosa fond målad i tunna lager av bivaxlasyr på lasyrpreparerad betong. Figurerna på väggen är målade i akrylfärger, uppradade likt skulpturer på en utställning, eller färgade skuggor i ett skuggspel.

Att färdas genom ett sjukhus kan vara både monotont, förvirrande, skrämmande och ovisst. Jag ville skapa en vägg man inte skulle glömma att man passerat, som tydligt markerade sin plats. Tanken är också att de abstrakta figurerna på väggen både ska fungera dekorativt i meningen att de ska vara varma, vackra och roliga både för små och stora betraktare.

Väggmålningen är 36 meter lång och ca 170 cm hög och ligger strax bakom huvudentrén.